5 edition of Doa kerana kebenaran found in the catalog.

Doa kerana kebenaran

kumpulan cerpen

 • 1755 Want to read
 • 596 Currently reading

Published by Administrator in Dewan Bahasa dan Pustaka, Kementerian Pendidikan, Malaysia

  Places:
 • United States
  • Subjects:
  • Dewan Bahasa dan Pustaka, Kementerian Pendidikan, Malaysia


   • Download Doa kerana kebenaran Book Epub or Pdf Free, Doa kerana kebenaran, Online Books Download Doa kerana kebenaran Free, Book Free Reading Doa kerana kebenaran Online, You are free and without need to spend extra money (PDF, epub) format You can Download this book here. Click on the download link below to get Doa kerana kebenaran book in PDF or epub free.

   • Short stories.In Malay.

    StatementDewan Bahasa dan Pustaka, Kementerian Pendidikan, Malaysia
    PublishersDewan Bahasa dan Pustaka, Kementerian Pendidikan, Malaysia
    Classifications
    LC Classifications1993
    The Physical Object
    Paginationxvi, 118 p. :
    Number of Pages75
    ID Numbers
    ISBN 109836233938
    Series
    1nodata
    2
    3

    nodata File Size: 9MB.


Share this book
You might also like

Doa kerana kebenaran by Dewan Bahasa dan Pustaka, Kementerian Pendidikan, Malaysia Download PDF EPUB FB2


Permudahkanlah kamidalam melaksanakan program ini. Kami tidak memperoleh oleh perbuatan kebenaran kita. Rahmat Kristus yang melampau akan membatalkan semua kesalahan saya di tempat kerja. Peliharalah perpaduan kami rakyat Malaysia supaya hidup dalamkeadaan aman damai, selamat sejahtera dan taat setia kepada negara.

Aku memohon ampunan-Mua atas dosa-dosaku yang Engkau pasti mengetahuinya, aku memohon kepada-Mu dari kebaikan yang Engkau pasti mengetahuinya dan aku berlindung kepada-Mu dari keburukan yang Engkau pasti mengetahuinya.

Lebih baik diam sekiranya kita sendiri tidak pasti tentang akan sesuatu perkara yang kita dengar atau baca.

Doa mohon ditunjukkan kebenaran

Kami juga memohon kasih sayang-Mu ya Allah agar jiwa dan kehidupan kamiberada dalam aman di dunia agar kami dapat mengimarahkan bumisepertimana yang Engkau perintahkan, maka daripada Engkaulah sahaja ya• Rahmat tidak berdasarkan Kebenaran Tulisan suci membuat kita memahami bahawa kebenaran kita adalah seperti kain kotor di hadapan Tuhan.

Merapatkan kedua-dua belah tapak tangan dan mengangkatnya ke paras dada. Pertuturan kami, pertuturanyang disenangipendengaran kami, pendengaran yang direstui, penglihatankami, penglihatan yang diberkati, amalan kami amalan yang dirahmati,pengorbanan kami pengorbanan yang disyukuri dan jasa kami jasa yang diingati. Rahmat Tuhan adalah berkat yang tidak dapat ditandingi, ini bermaksud bahawa anda tidak menghargainya dan anda juga tidak pernah bekerja untuknya.

Peliharalah kemerdekaan ini ya Allah, supaya hati kami, jiwa kami dan mindakami Doa kerana kebenaran berada dalam keimanan yang teguh dan dapat memakmurkannegara dan bangsa. Segala puji hanya untuk-Mu ya Allah atas segala nikmat pemberian yang Engkaukurniakan kepada kami.